Szűrjétek le belőle mi a helyzet a világban. Vakok vagyunk, vagy szabadok? Ez a kérdés válasszatok (de ne pártokat!).

A világ 100 leggazdagabb embere 15%-kal gyarapította a vagyonát a Forbes listája szerint, ami mintegy 241 milliárd dollárt tesz ki. Ez Ft-ban 53.743 milliárd. Összehasonlításképpen az államadósság közel 21.000 milliárd Ft, tehát több, mint a 2,5-szerese. Ebből közel 50 millió ember kaphatna magyar bruttó minimálbért egy éven keresztül. De ha kiszámoljuk a 100 leggazdagabb ember összes vagyonát, akkor 381 millió 500 ezer ember kaphatna ugyanennyit egy éven át, ha szétosztanánk ezt a pénzt! Ez a Föld lakosságának 13,5%-a!

A KSH szerint a magyar károsult devizahitelesek kb. 290 ezren vannak, ebből 180 ezret már felmondtak. A maradék 110 ezer károsultat arra bíztatnak a facebook-on, hogy ne fizessék 89 napig törlesztőrészletüket, hogy térdre kényszerítsék a bankokat.

Bank.jpg

Kínából 3,5 milliárd Ft értékben foglaltak le tavaly hamisított termékeket, amit hazánkba akartak hozni. A NAV szóvivője elmondta a Morning Show-ban, hogy volt olyan bejelentésük, ami alapján találtak egy konténert, ahol 8-10 kínai munkás gyártotta a hamisítványokat. Amikor rajtaütöttek a VÁM-osokkal, a munkások térden állva köszönték meg, hogy kiszabadították őket.

profimedia-0004911348.jpg

Mindezekből leszűrve a szubjektív véleményem:

Ha a világ lakosságának nagyon-nagyon töredéke (ki se tudom számolni:)) vagyonát szétosztva a világ lakosságának 13,5%-a (gyerek, nyugdíjas..stb.) jól tudna lakni (mert az élelmiszer árakban olyan nagy különbség nincs az országok között), sőt a rezsijét is ki tudná fizetni (ami egyébként szintén a világ lakosságának 1%-ának tulajdonában lévő természeti kincsek miatt ilyen drága), akkor hol lenne itt válság?

Ha a 180 ezer ember, aki azért vesztette el a házát, vagyonát, mert a bankok, spekulánsok, és a politikusok manipulálták a devizahiteleket nem mer az utcára menni, és tüntetni a bankok épületei előtt, miközben a diákok sokkal kisebb kérdésben is sarokba szorítják a kormányt, akkor hol van itt igazi összetartás?

Ha már a kínai rabszolga sem mer lázadni, akkor miért gondoljuk, hogy bármi is változni fog? Ha azt szeretnéd, hogy odáig fajuljanak a dolgok, hogy a Te gyerekeid is egy konténerben végezzék, akkor nyugodtan ülj a karosszékedben, és tűrd el, hogy nap, mint nap kihasználnak, bármit megtehetnek veled, mert NEM MERSZ SZÓLNI!

Utcára, ha nem vagy gyáva, lusta, felelőtlen, és béna! Van ereje a tömegnek, de a az egyéni véleményednek NINCS!

Ne várd meg a nyomort! Lépjünk időben! Most!

Egy új aktivista

Szerző: Közösségigazdaság  2013.01.04. 21:29 Szólj hozzá!

Címkék: kína gazdaság válság devizahitel világvagyon

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegigazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr844998730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása