Kiszivárgott, hogy az univerzumban létezik egy ugyanolyan adottságokkal rendelkező bolygó, mint a Föld. A lakóiból egy nyilatkozott. Kiderült, van mit tanulni...

" Tíz éve tanulmányozom a Föld lakóit, és el vagyok keseredve, hogy ugyanolyan gyökerekkel, és élethez szükséges adottságokkal rendelkező lények hogyan tudnak így elkorcsosulni.

Űr.jpg

A mi történelmünk ugyanúgy kezdődött, mint az embereké. Halásztunk, vadásztunk, gyűjtögettünk, és törzseinkben megosztottunk mindent egymás között. A különbség ezután kezdődött. Mikor vándorlásaink során találkoztunk más törzsekkel, nem kezdtünk el harcolni velük, és elrabolni tőlük javaikat, hanem megkérdeztük őket mire van szükségük, ami nekünk sok van, és esetleg mijük van, ami nekünk nincs? Hogyan tudnánk hatékonyan együttműködni úgy, hogy mindannyiunknak jó legyen? Ez olyan jól működött, hogy egyre több törzs fogott össze, míg végül egy óriási szuper kolóniába tömörült a világunk.

Mi azért dolgozunk évezredek óta, hogy a természettel szimbiózisban élve, a mi fajunk örökké fenn tudjon maradni. Soha nem akartuk önös érdekekből társainkat nyomorba, éhezésbe dönteni csupán hatalom vágyból. A mi világunkban napjainkban is a tudósok, és a mérnökök összhangban dolgoznak azon, hogy még könnyebb, és gazdagabb közös életünk legyen. Gépeink, és technológiánk fejlesztése nem egyes rétegek érdekeit szolgálják, a többség munkájának kihasználásával, hanem mindannyiunkét. Így eljutottunk odáig, hogy a természet rongálása nélkül napi pár óra munkával is megvan mindene népünknek, függetlenül a bolygón kialakult faji különbségektől.

ufo.jpg

A kommunikációs csatornáinkat (a Földön média, internet) nem arra használjuk, hogy befolyásoljuk vele fajtársainkat. Nem arról szólnak a "reklámok", hogy vegyél meg mindent, amire nincs is szükséged. Nem gyártunk fölösleges dolgokat anyagi javak szerzése érdekében. Mi megkérdezzük, hogy mit gyártsunk? Mire van szükségetek? Ha a tudósok, és a mérnökök úgy látják, hogy egy termék hasznos lehet a társadalomnak, és a társadalom is kifejezi az igényét erre, akkor gyártunk belőle, de csak annyit amennyire szükség van. Tehát felmérjük a tudományosan, és technológiailag megalapozott igényeket, és a szükséges mennyiséget legyártva eljuttatjuk mindenkinek. Mindenki teszi a dolgát anélkül, hogy megkérdőjelezné azt.

Mivel a bolygónk mindannyiunké, ezért nálunk nincs magántulajdon. Nincs enyém-tiéd, csak miénk. Így pénz sincs. Nincs szükség csere eszközre, hiszen mindenkinek jut mindenből, amit tudatosan előállítunk. Egyetlen kötelezettségünk a meghatározott mennyiségű, és minőségű munka elvégzése. És gazdaságunk eredményessége ennek csökkentésével mérhető. A munka fajtája szabadon választható. A népszerűtlen munkák elvégzéséhez szükséges munkaerőt gépesítjük. A népszerű munkákat lokalizáljuk, tehát kisebb "manufaktúrákba" tömörítjük. Így ezek szállítása sem kerül fölösleges természeti erőforrásokba.

16068_bilincs.jpg

Mindezek következtében nálunk nem létezik bűnözés. Hiszen nincs is értelme, mindenki hozzájuthat mindenhez. Persze fenntartunk minimális "rendőrséget" a pszichológiai indíttatású (például szexuális zaklatás, vagy aberráció) bűn esetekre. De ezekre rögtön rámozdulnak a tudósok, orvosok, és előbb utóbb találnak rá genetikai megoldásokat, amivel ezek megelőzhetőek, illetve megismételhetetlenné tehetőek. Az egészségügy, és az oktatás sem egyéni érdekekből hajtott népbutítást, és "mellékhatásokat" ösztönöz, hanem a közösség érdekeinek megfelelően működik a természettel összhangban.

Az én küldetésem célja közösségünk kibővítése más bolygók népeivel. Ezért kezdtem megfigyelni a Földet, és annak lakóit. De sajnos arra kellett rájönnöm, hogy az emberi faj genetikailag alkalmatlan az e-fajta együttműködésre. Az ember túlságosan "én" központú. A birtok-, és hatalomvágy, a kapzsiság, és az irigység, az erőszak, és a fajgyűlölet olyan általuk generált értékben összpontosulnak, mint a pénz, és annak hajhászása mindenek felett, miközben egy szűk rétegük tartják ezzel elnyomás alatt embertársaikat, hogy egy ilyen világot, mint a miénk "utópisztikusnak", és elképzelhetetlennek tartanak. 

Akik nálunk a tudósok, és a mérnökök, azok náluk a politikusok, és a bankárok. Csak mi támogatjuk őket, ők pedig kénytelenek a pénz használatán keresztül támogatni őket. Talán mi tudnánk segíteni az embereken, de ezt nem az én hivatásom eldönteni. Nem mondom, hogy reménytelen, de jobb lenne, ha erre maguktól jönnének rá!"

Forrás: utópisztikus fantázia (de attól még lehetne igaz!)

Szerző: Közösségigazdaság  2013.04.07. 13:39 10 komment

Címkék: ufo gazdaság politikus genetika ufó pénz mérnök érdek bankár tudós emberi faj egy úr az űrből utópisztikus

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegigazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr75205367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nwp 2013.04.07. 22:02:05

Wow, kommunista kiáltvány?

mrZ (törölt) 2013.04.07. 22:59:35

Nem olyan biztos hogy mindenki alkalmatlan genetikailag.
Régóta figyelem a kisközösségek viselkedését. Amikor ezek az önmagukban békés és közreműködő "törzsek" nagyobb számban találkoznak, akkor változik meg minden. Mindig a törzsi "vezérek" szítják az ellenségeskedést. Így szerintem ha az összes vezéregyéniséget ivartalanítjuk, néhány nemzedék alatt sikerülne megszabadulni az antiszociális génektől.
Volna néhány ötletem kikkel kezdjük.

Kristl 2013.04.07. 23:29:18

@mrZ:

és meg is szünne a versengés és innováció, s maradna a langymeleg középszer apatikus pangása. :]

mrZ (törölt) 2013.04.08. 00:20:32

@Kristl:

Képzelheted,
Ébredés két lány között,
reggeli legyen mondjuk füstölt lazac sóskiflivel, délelőtt egy kis munka, délben kellemes ebéd (borjúpörkölt nokedlival) a szőlőlugas alatt, délután játék és szocializáció, este tánc-ének ihaj csuhaj.
Verseny attól még lehetne meg innováció is, csak nem menne el a munka 90%-a pocsékba.
Csekélyke ár az a néhány golyó, ráadásul nem is az enyém.

JackJammer 2013.04.08. 02:42:33

Szabadság nem adja, fiúk?

Zef 2013.04.08. 06:03:51

Hát, ezt élvezet volt olvasni, de milyen ez a társadalom a csillogó propaganda felszíne alatt?

/ Miután szuper kolóniába tömörült a világunk, faji különbségek alakultak ki /

És azt hogy? Ebben én látok egy kis zavart. Egy szuper-közösségben nincs földrajzi elkülönülés, nincsenek "faji" különbségek. Ha vannak, akkor annak társadalmi okai vannak. Erről nem szólt a propaganda.

Ez talán meglepi azokat, akik tudatlanul fajgyűlöletről beszélnek: A földrajzi elkülönülés, a bőrszín, testalkati és arcfelépítés, a szem formája (stb...) ellenére az ember egy faj: Legjobb tudásunk szerint a ma élő emberfaj a Homo Sapiens.

/ a természet rongálása nélkül napi pár óra munkával is megvan mindene népünknek /

A Kalahári sivatag Busman lakói a sanyarú adottságok mellett napi kettő-négy órát fordítanak közvetlenül létfenntartásra.

/ felmérjük a tudományosan, és technológiailag megalapozott igényeket /

Fejadag rendszer, értem, de hogy működik? Ki határozza meg és milyen szabványok alapján "AZ EMBERI SZÜKSÉGLET"eket? Észak Korea például pontosan így működik -szinte egyedüliként a világban.

/ Egyetlen kötelezettségünk a meghatározott mennyiségű, és minőségű munka elvégzése /

Ugyan az a kérdésem, mint az előző gondolatnál. Ki, hogyan, és milyen normák alapján határozza meg a megfelelő mennyiséget és minőséget ebben a tervutasításos rendszerben?

/ Persze fenntartunk minimális "rendőrséget" a pszichológiai indíttatású (például szexuális zaklatás, vagy aberráció) bűn esetekre. De ezekre rögtön rámozdulnak a tudósok, orvosok, és előbb utóbb találnak rá genetikai megoldásokat, amivel ezek megelőzhetőek, illetve megismételhetetlenné tehetőek /

Kezdjük kapargatni a lényeget. Akik meghatározzák a SZÜKSÉGLETET, azok adnak mellé TERMELÉSI NORMÁT, és biztosítják a szuperkolonia "GENETIKAI VÉDELMÉT". Véletlenül nem ők a legegyenlőbbek az egyenlők között? Minket a bankrendszer nyomorgat, ezt a paradicsomi idillt pedig genetikailag módosított, boldog rabszolgák lakják meglátásom szerint.

/ sajnos arra kellett rájönnöm, hogy az emberi faj genetikailag alkalmatlan /

Úgy vélem, hogy az ember ellenpólusaként felépített utpia sántít. Ez leginkább ott bukkan felszínre, ahol a genetikai módosítás kerül elő. Ebből számomra az következik, hogy a tudatos tenyésztés ellenére is vannak maradék genetikai torzulások, amit Dr Supermengele orvosol...

Tehát jöhet a földi Supermengele, aki majd minket is boldog, genetikailag módosított rabszolgává tesz az Éden bolygóhoz hasonlóan, ahonnan ez az utópisztikus kommunista Úriember érkezett.

Egyszerűen lenyűgöző idea! Én nem kérek belőle, köszönöm szépen!

mentolosnokedli 2013.04.08. 08:04:12

@Zef: +1
Ezer sebből vérzik ez a szuperhangyaboly rémálom a csillivilli fekszín alatt...

Nomen Nescio 2013.04.08. 08:15:03

@mentolosnokedli: Apropó hangya -szerintem girl, nem boy.

Mert egy hangyabolyban, az utópisztikus kommunizmus megvalósult mintájában sem nélkülözi a közösség a hierarchiát (ti.: szent uralom [~rend]): Mindenki egyenlő, de a királynő a legegyenlőbb!

mentolosnokedli 2013.04.08. 08:41:53

Még a hangyabolyok között is vetélkedés - territoriális viselkedés, időnként dúlás, rablás, háború és öldöklés - folyik, egyszerűen azért, mert az erőforrások végesek. Egy mégoly békés, genetikailag agyonmanipulált fajtenyészdében is előbb-utóbb elfogy pl. a használható termőföld, a boldog békében szaporodó egyedszám elér idővel egy olyan határt, amikor kénytelen lesz küzdeni a táplálékért, ivóvízért, élőhelyért. Egyszerűen betelik a bolygó. Be lehet vezetni egy bolygóméretű születésszabályozást? Megint felmerül a kérdés: ki szabja meg, melyik egyednek mennyi utóda lehet? Mi van, ha az egyikük másképp vélekedik, mint a róla döntő orvosok-tudósok? Azért az elég világosan érezhető, hogy egy ilyen kolóniában elsősorban a gondolkodásért felelős területeket, az individuumot, az önálló (szabad?)akaratot - tovább megyek: az egyéniséget kellene kigénmódosítani a "tudósoknak" az egyen-tömeg-példányokból... (Enélkül - az erőforrások végessége miatt - idővel akkor is összeroppanna az egész zombiállam.)

Palika Pál 2013.04.09. 01:02:22

csak gondoljunk bele hogy pl a fegyverkezés és a sok felesleges szervezet fenntartása mennyibe kerül egy országnak,ha igazságosabb lenne a jövedelmi elosztás és nem kellene felesleges szervezeteket eltartani mindenkinek elég lenne fél évet dolgozni a másik felét szabadságon tölthetné
süti beállítások módosítása