Amit nem is olyan rég még a két kezünkkel tudtunk előállítani, ma már gépekkel csinálnak tömeggyártásban. Az emberi munkaerőre egyre kevesebb szükség van, és persze egyre kevesebbet ér. Ha ezt tovább gondolod, szerinted mi lesz a jövő?

Gyermekeinket virtuális rabságban tartják már most is az X-box-ok, okos telefonok, tabletek világában. Ha tanulni akarnak már rögtön adósként kezdik az életüket. Majd újabb hitelekből vásárolhatnak a jövőben robotokat, akik dolgoznak, és gondolkodnak helyettük!

De akkor mi szükség lesz rájuk? Hogy legyen kinek elfogyasztani hitelből azt amit a robotjaik gyártanak nekik? De miből lesz bevételük? Amit a robot termel nekik nyereséget, abból fizetik majd ki az adót, kamatokat, stb...? Ez már szürreálisan értelmetlen.

Pedig már most sem sokkal jobb a helyzet! Globálisan egyre nő a munkanélküliség. Egyre rosszabbak a gazdasági mutatók. Válság van! De vannak cégek, „emberek”, akik még mindig nyereségesek, gazdagodnak BELŐLÜNK! A Mi munkánkból! Addig, ameddig erre egyáltalán szükségük van! Mi meg csak azt érezzük, hogy egyre nehezebb megélni, és lassan éhen döglünk! Szerintük a válságból a kilábalást a további megszorítások, és a még több hitel jelenti. A nem létező pénzből... Országokat, cégeket, önkormányzatokat megmenteni divat, magánszemélyként csődbe menni pedig szégyen! Pedig mindent TE fizetsz!!! Nem ők!

munkanelküli2.jpg

Emberek! Fel kéne ébredni! Legalább a gyerekeinket ne erre tanítsuk! A „gazdasági növekedés” nem vezet sehova! Csak az „átlag” ember szenvedéséhez, és halálához! Azt akarjuk, hogy az emberiség 1%-a gépekkel, és a pénzzel irányítsa a világot? Mi, és a gyerekeink ennél sokkal többet érünk! Mutassuk meg, hogy nincs szükségünk rájuk, és a pénzükre!

Az egyetlen fegyver a kezünkben ellenük a kétkezi, és szellemi munkánk. Ezt nem szabad átengednünk a gépeknek, „nekik”! El kell foglalnunk mindent, amit mi építettünk, alkottunk „nekik”! Köztulajdonba a világot! Miénk a Föld minden kincse, a földgáz, a kőolaj, a gyárak, a városok, mert MI emberek vagyunk. Mi alkottuk ezt a világot, csak ki engedtük a kezünkből a pénz miatt, amit pont ezért találtak ki! Pedig nincs rá szükségünk, csak ezt akarják elhitetni velünk! Nincs olyan, hogy enyém- tiéd! Minden a miénk! Közösen alkottuk, közösen is kell élveznünk mindent! Ha ez így lesz, képesek leszünk mindent előállítani, amire mindannyiunknak szüksége van. Semmi értelme felhalmozni a javakat, és egy-két ember kezébe adni a hatalmat!

Ez az igazi demokrácia!

Szerző: Közösségigazdaság  2012.12.25. 21:08 Szólj hozzá!

Címkék: jövő közösség munka gazdaság pénz ember hatalom gépek occupy

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegigazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr404981536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása