Az állami tulajdonban lévő Paksi Atomerőmű, most már az E.ON, valamint az óvodák, iskolák, kórházak, az egyetemek a mi adónkból (és nagyszüleink munkájából) épültek. A működésüket, és az ott dolgozó embereket is a mi adónkból finanszírozzák. Könyörgöm, akkor miért kell nekünk ezekért egyáltalán fizetni?

Nem csak fizetni, de háromszor!!! Egyszer az adónkból, egyszer a nettó keresetünkből a különböző díjakat (netán csúszópénzeket), és egyszer mindezek ÁFÁ-ját is!!! Felháborító!

Én elhiszem, hogy ezek "bevételeiből" lehet finanszírozni a gazdaság egy töredékét, DE nem hiszem el, hogy nincs olyan megoldás, ahol ez alanyi jogon jár! Nézd meg Buthán-t! Ott a király megmondta, nem engedünk be külföldi multit (itt csak ezeknek adták el az országot, már 20 éve), nem jöhet be külföldi turista csak napi 250 $-ért (ne hagyják itt a szemetüket), Saját erőművükkel annyi áramot termelnek, aminek exportálásával az állami bevétel 60%-át finanszírozzák, de a lakosságnak ingyen adják az áramot! A mérce nem a GDP, meg a gazdasági növekedés, hanem a "Nemzeti Össz Boldogság"! Ők felismerték, ha az emberek boldogak (még, ha szegények is), akkor nincs semmi baj hosszú távon.

Buthan.jpg

Nekünk nem kéne szegényeknek lennünk a boldogsághoz, csak értelmesen kellene elosztani a javakat. Az értelmetlen "hitelből" költekezésnek pedig véget kell vetni egyszer, s mindenkorra!!! Egyszerűen csak újra a saját tulajdonunkba kell vennünk Magyarországot (ha az egészet nem is tudjuk már)! Elég volt a kizsákmányolásból, a hazug "itt-ott igazítunk egy kicsit" politikából! Drasztikusabb változás kell!! 

AZ EMBEREKNEK NINCSEN PÉNZÜK!!!! Ki nem veszi ezt észre? Ki kételkedik ebben ma Magyarországon? Akinek cége van az is látja, hogy nincs vevő! Ki mondja azt, hogy hamarosan jobb lesz? SENKI (persze a politikusok)! 

Akkor????!!! Mire várunk még? Nem értem....Forradalom, vagy valami! Emberek nyissátok már ki a szemeteket!! Hát még jobban le akarsz csúszni?? Szegény ember: már hova???

Ne félj!!! Ők jobban félnek Tőled, mert Mi többen vagyunk! Csak újra meg kell tanulnunk összefogni, ami eddig csak 57 éve sikerült!

Na ez se lesz Index címlap.. :)))

Szerző: Közösségigazdaság  2013.02.11. 20:46 Szólj hozzá!

Címkék: forradalom boldogság adó szegénység paksi atomerőmű eon buthán háromszor fizeted ki nincs pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegigazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr315075092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása