Tisztelt 2/3!

Ha már ennyire ragaszkodunk a gazdasági növekedéshez, és valóban demokratikus, bankfüggetlen, kamatmentes. fenntarható magyar gazdaságot szeretnénk, akkor legalább azt ne hagyjuk, hogy azt 10 000 ember tartsa a kezében!

Mint mindenhol a világon, itthon is egy maroknyi ember kezében gyűlt össze az a pénz tömeg (és hatalom), amit az elmúlt 20 évben a magyar "átlag" emberek értékteremtő munkájának köszönhetően eltűntettek "offshore" (242 milliárd $, majdnem az államadósság 2,5-szerese!!!) a magyar gazdaságból!

Mindezt úgy tették (és teszik még most is), hogy közben éhbéren megalázzák, semmibe veszik, csak egy árucikknek tekintik a dolgozó magyarokat, akiknek egyáltalán köszönhetik ezt a mérhetetlen gazdagságot! Mi ez, ha nem törvényes rabszolgatartás? Nem is beszélve a fekete gazdaságról, ami igen jól ki tudja használni az 500 ezer Ft-ig felelős társaságot, amit milliókkal bebuktat, majd újat alapít, torzítva ezzel a statisztikát.

gyar.JPG

Szóval sokak szerint "utópisztikus" elképzelésem szerint (én inkább drasztikus változásnak hívnám, mert ha nem lépünk nagyot, akkor csak hátrafelé fogunk topogni bárhogy erőlködünk!) a Korlátolt felelősségű társaságokat be kell szüntetni! Legalábbis minden új céget alapító vállalkozó(k) már csak Demokratikus gazsasági társaságot (Dgt) hozhat(nak) létre! Ennek lényege, hogy azon magánszemélyek csoportja, akik munkavállalóként kívánnak résztvenni a valódi értékeket teremtő termelő egységben, azok pályázat útján, állami beruházással, vagy az állam által adott kamatmentes hitelből létrehozhatnak egy olyan céget, ahol mindannyian tulajdonosok. Az érték teremtő munkájukért nagyobb fizetést vehetnek ki, mint a verseny szférában, plussz az éves eredményük alapján a nyereséget egyenlő arányban szétosztják.

Természetesen a fizetések a megfelelő képzettségek, és a cégben végzett feladatok felelőssége alapján változóak lennének, de nem túl nagy különbséggel. Ám, ha sikerül nyereséget termelni, az minden munkavállaló tag között egyenlő arányban lenne szétosztva, mert mindannyian szükségesek a cég jól működéséhez. Valamint a szavazati jogok (általános üzleti kérdésekben) is egyenlő arányban képviseltetnének (vagy legalábbis a képzettség, és a feladatok felelőssége alapján). Ha így mégsem sikerül nyereségessé tenni a céget, akkor meg kell szüntetni, és az államé lesz a cég, amit új Dgt tagoknak adhat.

Így alakulhat ki egy olyan profitorientát, minőségi termékeket gyártó közeg, akik így sokkal többet kereshetnek, mint a Kft-knél, ezáltal sokkal többet adóznak, mint az adókedvezményekkel csábított beruházók, akik ráadásul az így szerzett hatalmuknál fogva bármit megtehetnek, és kicsikarhatnak az államtól, önkormányzatoktól, és persze a dolgozóktól! Így ezen adóbevételekből a kormány egyre több, valódi (nem korrupt) szakértők által elbírált projektre tud beruházni, amivel növelhető a "varázslatos" GDP, valamint még több munkahelyet, és még több adóbevételt tud teremteni!

Ha ez megvalósul, akkor ennek elterjedésével, és ennek hatására a meglévő "gazdag" cégek előbb-utóbb kénytelenek béreket emelni. Ha elterjed ugyanúgy, mint a "magyar terméket vásárolj" kampány (aminek sikere látszik a külföldi multik kampány törekvéseiből), akkor a magyarok már csak a Dgt-k által termelt dolgokat fogják venni. Ezzel kényszerítve a multikat, hogy a Dgt-k által termelt javakat forgalmazzák. DE egy idő után már a magyar multik is Dgt-k lesznek! Úgy kell szabályozni, hogy területileg csak a szükségletek kielégítésére, és annak arányaiban Dgt-k megélhetőségére szükséges mennyiségű cégek jöjjenek csak létre.

Így teljesen át tudjuk venni a kapzsi, elnyomó, hatalom éhes felső tízezertől, és a külföldi cégek nem magyar kasszát tömő cégektől a minket, magyarokat évszázadok óta megillető hatalmat!

Szerző: Közösségigazdaság  2013.01.31. 08:27 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság államadósság offshore 2/3 új cégforma demokratikus gazdasági társaság

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegigazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr705053256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása